Fysiotherapie Praktijk

Fysiotherapie praktijk

Opdracht:
Het installeren van een warmtepomp installatie met gesloten bron en een WTW-installatie met buitenopstelling. Voor de elektra moest een totaal nieuwe installatie gecreëerd, inclusief het koppelen van de verschillende systemen. De klant had een bestaand pand aangekocht werd wat tot fysiotherapie praktijk moest worden omgebouwd. Voor de W-installatie werd gekozen voor een warmtepompinstallatie met gesloten bron en voor de ventilatie een WTW-installatie met een buitenopstelling. Voor de E-installatie werd door Eltechno een advies uitgebracht.

Foto`s Project:

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Fysiotherapie praktijk”]

Elektra, water en gas-installatie
Voor de elektra is een totaal nieuwe installatie gecreëerd met een gebouwbeheerssysteem (EIB-KNX bussysteem). Voor de water- en gasinstallatie is een totaal nieuwe water/gas installatie geïnstalleerd volgens de geldende normen en legionellapreventie.

Verwarming / koeling
Voor de verwarming/koeling is een warmtepompinstallatie met gesloten bron en een hoog rendement WTW-unit met koel/verwarmings batterij geplaatst. In de zomer wordt koud grondwater door de vloerverwarming en koelingsbatterij (van WTW-unit) geleid, en wordt warmte uit het pand getrokken en in de grond opgeslagen. Deze warmte wordt in de winter weer gebruikt om het pand mee te verwarmen. Wij hebben het gehele systeem gekoppeld aan het gebpouwbeheerssysteem ( EIB-KNX systeem); hierdoor hebben wij de mogelijkheid de gehele installatie op het centrale touch-paneel of op afstand te monitoren.

Beveiliging:
Voor de beveiliging werden netwerkcamera’s met opname geplaatst.

Audio-video
Audio: In de behandelruimtes werd een audio systeem gemonteerd met zoneregeling. Hierdoor kan per ruimte het volume geregeld worden. In de oefenzaal werden diverse inbouwluidsprekers geplaatst en aangesloten op een Marantz versterker, welke te bedienen is op het centrale touchpaneel. Video: In het totaal werden 3 LED tv’s geplaatst van 32 inch tot 52 inch. Middels een HDMI-netwerk kan er gekozen worden uit diverse bronnen zoals DVD, HD-receiver, PC, etc. Zo kan er bijvoorbeeld eenvoudig een presentatie vanaf een PC worden afgespeeld. Door de integratie met het domotica-systeem kan alles ook op het centrale touchpaneel bediend worden.