Split airco systeem

Een split airco systeem is een airconditioning systeem met één buitenunit en één of binnenunits waarmee je ruimtes kunt koelen of verwarmen. Het systeem werkt op basis van koelvloeistof wat rondgepompt wordt door leidingen tussen de binnen- en buitenunit. Het is dus een warmtepompsysteem wat kan koelen en verwarmen.

Eltechno/LG Split airco-sets

Complete sets inclusief montage en montagemateriaal

Eltechno heeft voor de meest voorkomende LG Split airconditioners, complete “Sets” samengesteld. Deze Split airco-sets bestaan uit een LG airconditioner, montagematerialen en montage. De sets worden compleet gemonteerd en opgeleverd volgens de geldende F-gassen/STEK-eisen

Kies hieronder het systeem dat bij u past

LG Standard Plus Airco-set

De LG Standard Plus is een modern wandmodel met zeer hoge prestaties, laag energieverbruik en fluisterstil. Met functies zoals comfort air en fast cooling beschikt u over een prettig binnenklimaat.

LG console/vloermodel airco-set

De console-unit van LG wordt net boven de vloer geplaatst, bijvoorbeeld onder de vensterbank. De console unit garandeert een tochtvrij binnenklimaat. deze unit kan ook half ingebowd worden

LG Artcool Mirror Airco-set

De zeer complete airconditioner in een stijlvol jasje, ideaal voor een woonkamer.  De inverter compressor past de snelheid van een compressor voortdurend aan om de gewenste temperatuurniveaus te behouden.

LG Artcool Gallery Airco-set

Maak van je airco je eigen schilderij. Plaats je eigen foto als cover. De zeer complete airconditioner in een stijlvol jasje. Deze wandunit is perfect te plaatsen in zowel woon- als slaapkamer.

Vernieuwde energiezuinige line-up Residential Air Conditioners gelanceerd

De vernieuwde line-up Residential Air Conditioners (RAC). Deze nieuwe modellen airconditioners beschikken over enkele innovatieve features, waaronder een wifi-functie en de energie-efficiënte Dual Inverter Compressor. Deze nieuwe compressor is stabieler waardoor deze RAC modellen nog betere prestaties leveren en stiller zijn.

Naast energiezuinig is de nieuwe line-up ook milieuvriendelijker. LG maakt namelijk de overstap naar het minder milieubelastend koudemiddel R32. R32 levert vergelijkbare operationele prestaties als R410A, maar heeft een lagere ‘Global Warming Potential’ (GWP). Net als R410A brengt ook R32 geen schade toe aan de ozonlaag, R32 stoot echter fors minder CO2 uit. Hierdoor is het middel milieuvriendelijker en blijft het ook in de toekomst beschikbaar. Daarnaast bestaat R32 uit slechts één bestandsdeel waardoor het koudemiddel eenvoudig hergebruikt of gerecycled kan worden.

LG Inverter compressor-technologie

Compressoren zijn essentiële componenten

Compressoren zijn essentiële componenten voor het leveren van koele lucht bij een breed scala aan producten, zoals airconditioners, koelkasten, waterkoelers en luchtbevochtigers. Ze vormen ook het belangrijkste onderdeel van motoren van stofzuigers en grasmaaiers. Een compressor is voor deze producten net zo belangrijk als een hart voor een mens of een motor voor een auto. Compressoren zijn onderdelen die de efficiëntie, geluidsemissie, vibratie en duurzaamheid van de producten grotendeels bepalen. De kwaliteit van compressoren is
bovendien van invloed op de prestaties en levensduur van de producten.

 

De traditionele compressor versus de LG Inverter-compressor

LG investeert voortdurend in het ontwikkelen van nieuwe technologie om de concurrentie voor te blijven. Met de LG-componenten, zoals de koelkast compressor, de lineaire HVAC compressor en de HVAC scroll compressor onderscheidt LG zich in de markt. In 2004 werd de AC-inverter technologie voor het eerst toegepast in onze VRF-scroll compressor van de eerste generatie. Daarna werd de SynRM-inverter compressor geïmplementeerd in onze tweede generatie VRF-systemen in 2006. Hierna ontwikkelde wij de compressor met hoge compressieomvormer voor onze derde generatie VRF-systemen. In 2006 werd de inverter technologie ook voor het eerst toegepast in onze lineaire compressor, in 2008 in onze roterende compressor en vanaf 2010 zijn we deze technologie ook gaan toepassen voor onze zuigercompressor. Vandaag de dag worden zo’n 40% van onze compressoren gebruikt als onderdeel van producten die door onze B2B-klanten worden geproduceerd.

Het geheim van LG Compressor

De krachten van onze Component Solutions Business Unit is dat we in staat zijn om vier verschillende compressortypen (scrollen, roteren, zuiger en lineair) gelijktijdig te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we de technologie die we hebben ontwikkeld voor de ene compressor ook toepassen bij andere compressoren. Zo zorgen we ervoor dat we leider in de industrie blijven. Wij kunnen bijvoorbeeld nieuwe kunststofmaterialen toepassen die in een lineaire compressor zijn gebruikt voor andere compressoren, of gegevens van nieuwe koudemiddel technologie die in koelkasten wordt gebruikt, en deze toepassen bij compressoren in warmtepompdrogers.

De gouden regel

Aan alle producten die we niet meer weg kunnen denken uit ons dagelijks leven is een productplanning voorafgegaan. Bij deze producten is er tijd besteed aan het ontwikkelen van de unieke productkenmerken, zoals prestaties, kwaliteit en het ontwerp. Dit zijn belangrijke aandachtspunten, maar er komt meer kijken bij productontwikkeling en planning. Het belangrijkste is het ontwikkelen van unieke producten die niemand anders maakt. Dit vereist kennis, inzicht en heel veel onderzoek. Vanwege het vertrouwen in de hoge kwaliteit van de compressoren in de line-up kan LG de garantie ook uitbreiden op de compressor van de RAC en Multi line-up.

De volgende keer dat je een product ziet, of het nu een koelkast, airconditioner, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger of grasmaaier is, neem dan eens de tijd om na te denken over wat erbij komt kijken om zo’n product te ontwikkelen.