Luxe Villa

Luxe Villa in Brabant

Opdracht:
De klant vroeg een totale installatie te verzorgen (verwarming/koeling, verlichting, beveiliging, audio-video) en deze naadloos te integreren in een high-end domotica-systeem. Alle systemen moesten worden gekoppeld van verlichting tot aan de bediening van de sauna. De toegankelijkheid moest zowel op diverse touch-panelen in de wand als op de afstand via de aanwezige iPhone en iPad.

Domotica
Voor de basis werd een EIB-KNX bussysteem geïnstalleerd. De verlichting en temperatuur(opnemers) zijn uitgevoerd met EIB-KNX componenten. Daarnaast is er een volledige koppeling met het crestron systeem gerealiseerd, waardoor met de diverse crestron touch-panelen de gehele villa te bedienen en te monitoren is. Er werden bijna in alle ruimtes elektrische gordijnen/rolgordijnen en screens gemonteerd en deze worden alle aangestuurd door het domotica-systeem.

Project foto`s:

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Luxe vila domotica”]

Warmtepomp/airconditioning
Er werd een LG multiV lucht/lucht warmtepomp systeem met 16 binnendelen geïnstalleerd welke werden uitgevoerd met kanaalunits. De kanaalunits zijn allemaal weggewerkt in kasten en voorzien van op maat gemaakte roosters, die op hun beurt weer voorzien zijn van diverse jet’s. Het airconditioning systeem werd geïntegreerd in het domotica-systeem zodat deze te bedienen zijn met de EIB-KNX thermostaten.

Elektra, water en gas-installatie
Voor de elektra-installatie werd een volledig ontwerp gemaakt en uitgevoerd. Zo werden er door de gehele woning inbouwspots (grid in) van Delta gemonteerd en in diverse ontspanningsruimte RGB led-verlichting gemonteerd. De installatie is uitgerust met een domotica-systeem van EIB-KNX. Water/gas: In de kelder werd een RainSky-douche geplaatst welke diverse programma’s kan afwerken

Verwarming
De hoofdverwarming werd uitgevoerd met vloerverwarming en de ondersteunt door de LG warmtepomp installatie. Voor de regeling werd gekozen voor de Eltechno Vision regeling werden de twee systemen naadloos geïntegreerd in het domotica-systeem. Door de Eltechno Vision slimme thermostaten wordt het energieverbruik beperkt en het comfort verhoogd.

Beveiliging:
Voor de beveiliging werd een elektronisch beveiligingssysteem met toegangscontrole geïnstalleerd. De toegangscontrole is uitgevoerd met een vingerafdrukscanner en is naadloos geïntegreerd in het domotica-systeem. De toegang wordt bewaakt door een intercom met kleurencamera. Bij calamiteiten zullen zowel de binnen- als buiten verlichting aangestuurd worden.

Audio-video
Uitgaande van de wens is de villa uitgerust met een crestron multiroom audio/video. De aangesloten ruimtes zijn zwembad, bar, sauna, fitness, keuken, woonkamer, werkkamer, terras, slaapkamers en badkamers. Onafhankelijk van elkaar kan bron en volume geselecteerd worden. De villa is uitgerust met drie Homecinema-ruimtes: bar, zwembad en woonkamer.