Woonboerderij

Woonboerderij

Opdracht:
De klant vroeg om een totale installatie te verzorgen (verwarming/koeling, verlichting, beveiliging ,audio-video) en deze naadloos te integreren in een high end domotica-systeem. De toegankelijkheid moest zowel op diverse touch-panelen in de wand als op de afstand via de aanwezige iPhone en iPad

Domotica
Het domotica-systeem werd uitgevoerd met een EIB-KNX bussysteem.
De verlichting , temperatuur(opnemers) en audio-video worden bediend met EIB-KNX componenten en diverse touch-panelen. Er zijn in het totaal 3 vaste touch-panelen in de muur gemonteerd en een koppeling met een iPhone en een iPad gemaakt. Op al deze panelen is de gehele woning te bedienen en te monitoren, op de iPhone en iPad is de woning ook van buitenaf toegankelijk. Zo kunnen de camera beelden bekeken worden en bijv. de poort geopend worden.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”woonboerderij”]

Koeling/ warmtepomp:
Voor de koeling werd gekozen voor een airconditioning systeem. Er werd een LG multiF systeem met 6 binnenunits gemonteerd. De Eltechno Vision regeling zorgt ervoor dat de lucht/lucht warmtepomp naadloos in het domotica-systeem word geïntegreerd. Zo kan de klant het systeem centraal regelen maar ook per vertrek bedienen via een EIB-KNX thermostaat of bijv. via de iPhone. De lucht/lucht warmtepomp zorgt in de wintermaanden ook voor een ideaal klimaat voor de verwarming

Verwarming:
De verwarming werd uitgevoerd in een combinatie van vloerverwarming en convectorren met een Eltechno Vision regeling. Deze werden aangesloten op Nefit HR-ketels. Door de Eltechno Vision slimme thermostaten werd het energieverbruik beperkten en het comfort verhoogd.

Elektra, water, gas.
Elektra: Deze installatie werd uitgevoerd met het schakelmateriaal M-planII van merten en met een EIB/KNX domotica-systeem
Water: Deze installatie werd uitgevoerd met een warm water circulatieleiding waardoor er overal direct warm water beschikbaar is.
Gas: Deze installatie werd volgens de geldende normen geïnstalleerd. In de living werd een gashaard geplaatst die via het domotica-systeem te bedienen is.

Zonne-energie:
Op het dak van een bijgebouw werden 22 LG Full Black zonnepanelen van 260WP gemonteerd in combinatie met een 3fase omvormer van SMA.
In het totaal werd er voor 5720WP gemonteerd wat een gemiddelde opbrengst van 5100kWh oplevert.